Twee jonge ondernemers zien hun droom in vervulling gaan. Ze openen op 1 september de deuren van hun eigen restaurant … in de Korte Putstraat! Dit culinaire hart van Den Bosch krijgt dan een bijzondere versterking. Gijs Remijnse en Rens Wattimena (allebei 27) starten dan hun kaasfonduerestaurant Smelt, dat garant staat voor kaasfondue extraordinaire. Dat maakt Smelt met recht: de Bossche Starter.
Bosschenaar Rens en zijn culinaire maatje Gijs rondden hun studies aan de Hogere Hotelschool in Maastricht af. Aanvankelijk waren ze van plan horecapersoneel uit Zuid-Europa in Nederland aan het werk te krijgen. Corona doorkruiste die kansen echter. Een alternatief plan kreeg langzaam vorm, toen Rens twee jaar geleden bij 2 voormalige studiegenoten in Amsterdam aan het werk ging. Zij hadden aan De 9 Straatjes, samen met hun overbuurman, Restaurant Smelt geopend. Die overbuurman was de eigenaar van de Kaaskamer van Amsterdam, een absolute kaas-speciaalzaak. Samen legden ze de basis voor een kaasfonduerestaurant. Dat kreeg de alleszeggende naam Smelt en bleek een schot in de roos. Rens werkte er een tijdje mee en kreeg de vraag of hij Smelt niet naar ónder de rivieren wilde brengen.
Stoute schoenen
Daar hoefden Rens en Gijs niet lang over na te denken. Den Bosch leek het tweetal bij uitstek dé stad om met het tweede restaurant neer te strijken. Alleen: wáár? Ze trokken de stoute schoenen aan en benaderden de eigenaars van Tapperij De Keyzerin in de Korte Putstraat. Rens wist dat dat voorheen een restaurant was geweest en dat er dus een keuken in zat. Ze zagen in die knusse gelegenheid een ideale plek voor hun kaasfonduerestaurant en vroegen dus brutaalweg of de eigenaar open stond voor overname. Die werd ze uiteindelijk gegund. Een geslaagde crowdfunding-actie bracht maar liefst 148.500 euro binnen, met dank aan 65 betrokken investeerders. Daarmee krijgt de befaamde restaurantstraat er per 1 september een bijzondere aanwinst bij. Smelt biedt zometeen plek zo’n 50 gasten, die er kunnen gaan genieten van de allerbeste Zwitserse, Franse, Italiaanse, Nederlandse én truffel-kaasfondue. Tel daarbij topwijnen, bijzonder brood en regionale groente op en Smelt smaakt nú al naar méér. De bij kaasfondue behorende knusse sfeer vormt de kers op de taart, eh: kaas.
—
Alvast meer weten: kijk dan op www.restaurantsmelt.nl
—
Dit is een artikel uit DB Magazine Editie 1. Het volledige magazine is hier te lezen.